روند معاملات ارزی در بازار روز گذشته کاهشی بود. در حالی که در بازار روز دوشنبه نرخ شاخصهای ارزی نوسانات افزایشی چشمگیری را تجربه کردند، روز گذشته روند شاخصهای مذکور کاهشی بود. برخی از تحلیلگران معتقدند که داراییهای آزادشده هنوز به سمت معاملات ارزی نرفته است.
به گزارش دنیای اقتصاد، در هفتههای اخیر قرعهکشی خرید خودرو نقل محافل اقتصادی بود. الزام بلوکه کردن حدود 230 میلیون تومان برای شرکت در این قرعهکشی از جهات مختلفی مورد اهمیت بود. ارائه تسهیلات به این داراییهای بلوکه شده و همچنین آینده این داراییها از جمله مواردی بود که تحلیلگران در رابطه با آن به بحث و گفتوگو میپرداختند. یکی از مسائلی که اکثر تحلیلگران بر آن اتفاق نظر داشتند بازگشت این داراییهای وکالتی به بازارهای ارز و طلا بود. به عقیده کارشناسان افرادی که موفق به دریافت وکالتنامه خرید خودرو نشدهاند با هدف حفظ ارزش داراییهای خود اقدام به خرید ارز و طلا میکنند.
اما رصد بازار در روز گذشته حاکی از آن است که رشد تقاضای محسوسی مشاهده نمیشود. در بازار روز دوشنبه نرخ شاخصهای ارزی نوسانات افزایشی چشمگیری را تجربه کرد. به عقیده فعالان بازار این رشد قیمت بهواسطه سیگنال سیاسی وزیر امور خارجه بوده است. انتظار میرفت با آزادسازی منابع ریالی بلوکهشده در روز دوشنبه و همراه شدن این داراییها با سیگنال وزیر، روند افزایشی بازار در روز سهشنبه تمدید شود. اما روند بازار در روز گذشته کاهشی بود. البته پیشبینی میشود در روزهای آتی بخشی از این داراییها به سمت بازار ارز حرکت کند و سبب رشد دمای نسبی معاملات شود.
روز قرمز شاخصهای ارزی
دیروز سهشنبه 6 شهریور ماه روند معاملات بازار ارز غیررسمی کاهشی بود. هر برگ اسکناس دلار بازار آزاد که در معاملات بازار روز دوشنبه به رقم 59هزار و 700 تومان رسیده بود، در بازار روز گذشته حدود 450 تومان افت نرخ را تجربه کرد و به رقم 59هزار و 250 تومان رسید. یورو با هزار و 50 تومان کاهش نسبت به نرخ روز گذشته در رقم 66هزار و 150 تومان به فروش رسید. پوند نیزهزار تومان افت نرخ را تجربه کرد و به رقم 78هزار و 300 تومان رسید. این در حالی است که نرخ اسکناس دلار در معاملات رسمی مرکز مبادله ارز و طلای کشور در روز گذشته تغییری نداشت و در رقم 49هزار و 145 تومان ثبت شد. به این ترتیب شکاف میان بازارهای ارزی کشور در عصر روز گذشته به 20.56درصد رسید.